Blog

Waar zijn ze dan?

Na  4 weken klussen in de garage van Daniel, en het wachten op de officiële paperassen voor onze Braziliaanse Toyota Bandeirante, hebben we samen met Daniel en  Monica een deel van de kust tussen São Paulo en Rio de Janeiro verkend. 

En wat hebben we genoten van de boottocht naar Ilha Grande en de urenlange wandelingen van de ene baai naar de andere, dwars door de oorspronkelijke Atlantische jungle. Voor even waren we deel van een kleine gemeenschap waar het leven draait om eenvoudige geluksmomenten ; thuiskomen na een goede visvangst, extra handen bij het boeten van de netten, de kinderen spelend op het strand, genieten van je zangvogeltje en vooral veel gein op het bankje onder de cashewbomen op het strand.

De bivak in Paraty was een feestje, niet alleen vanwege de geweldige restaurants en de sfeer van het koloniale stadje, maar zeker ook door het spontane swingende optreden van de lokale percussiegroep. We zagen er ieniemini apen niet groter dan je hand en keren beslist nog eens terug om een deel van het oude goudpad te gaan bewandelen.

In Ubatuba zullen we ons kampement in de achtertuin van Artur en Daniela niet snel vergeten. Wakker worden met de golven, relaxte dagen die eindigen met een geweldige zonsondergang, de muggen, de barbecue en de geweldige verhalen van Frans. En na een ontmoeting met gigantische zeeschildpadden in Tamar ga ik mijn duikbril maar weer eens oppoetsen.

De baai Toque Toque is een aanrader en na een cafeïne-boost in het koffiemuseum van Santos keren we voldaan terug naar São Paulo voor de laatste regeldingen.

TRANSLATE