Blog

Toyota HJ45: opbergruimte

Onze uitgangspunten voor de indeling van de Toyota zijn: 1) gewicht zo laag mogelijk, 2) voldoende zitcomfort en stahoogte, 3) alle ramen vrij, dus geen ‘hoogbouw’, 4) geen losse opbergkisten o.i.d., 5) loze ruimten zoveel mogelijk benutten.

De wielkasten van de 45-serie, die over de hele lengte tot aan de voorstoelen lopen, zijn ingekort zodat er aan weerszijde van het achterwiel veel ruimte ontstaat. Van RVS zijn uitsparingen tot aan de onderrand van de carrosserie gemaakt zodat er veel kistruimte ontstaat. Van hout zijn kisten en een keukenblokje met aanrechtje (2 gaspitten en wasbakje) gemaakt. De koelkast heeft een losse compressor die onder de auto hangt, betere koeling en ruimtebesparing. In I kist zit een kluis voor waardevolle spullen.

De loze ruimte onder de voorstoelen is gebruikt voor het plaatsen van 2 extra accu’s, een Webasto diesel kachel en een console met opbergruimte, dit alles geintegreerd in een RVS bak.

Aan weerszijde van de lier staat een RVS kistje voor de highjack onderdelen, potkrik en lier benodigdheden. In het reservewiel zijn de sleepkabels opgeborgen. Een assteun hangt in de holle ruimte van de voorbumper.

TRANSLATE