Blog

Toyota HJ45: Hefdak en Buitenkeuken

Na een reis in Namibie met een Hilux met daktent weten we zeker dat we een hefdak willen. Het buitenlangs in en uit de tent klimmen in het donker is geen pretje, ook is er geen stahoogte binnen. Het originele kunststof dak is daarom met speciale scharnieren hefbaar gemaakt op een verhoogd (23cm) frame van aluminium. Dit om zithoogte te creeren met gesloten dak en een hogere instap aan de achterkant. Aan de verhoging zijn de achter- en zijluifel gemonteerd, evenals aluminium opbergkastjes boven de voorruit en aan de zijkant.

De achterdeurtjes zijn vervangen door een aluminium frame waarin een buitenkeuken gemaakt is.

Het gewicht rust op het (verstevigde) chassis, de buitenkeuken is met een kogel-glij scharnier vastgemaakt aan de carrosserie om zo het flexen t.o.v het chassis op te vangen. De bovenste helft van de keuken is ook bereikbaar binnen als de deur gesloten is, dus multifunctioneel.

Voor het koken hebben we gekozen voor een Coleman in de buitenkeuken en twee gaspitjes binnen. Met een speciale adapter brandt de Coleman op gas. Om niet teveel bezig te zijn met het zoeken naar gas hebben we een Safefill kunststof fles van 20 liter in de buitenkeuken staan.

Een kunststof watertank van 140 liter hangt achter de achteras. Zowel binnen als in de buitenkeuken is er een kraantje, aan de onderkant van de buitenkeuken zit een snelkoppeling voor de doucheslang. Een drukgeregelde waterpomp zorgt via een filter voor water.

TRANSLATE