Blog

Gebrek aan veerkracht

Met 22 kilo aan onderdelen vliegen we via São Paulo naar Montevideo. De aangepaste schokbreker-steunen,  schokbrekers, verschillende filters, een kilometerkabel en nog een hoop kleine onderdelen zullen de Toyota technisch weer tiptop in orde maken. De dame van de douane trekt even haar wenkbrauwen omhoog als de rugzak door het röntgenapparaat gaat en wil graag weten wat we van plan zijn. Gelukkig begrijpt ze dat we geen winkel in onderdelen gaan beginnen en zo is deze laatste horde vlot genomen.

 

Na een enthousiaste ontvangst op de camping door Timo, Felix en de rest van de familie, kan het klussen gaan beginnen. Alles gaat min of meer voorspoedig totdat blijkt dat het dak niet meer omhoog wil. Een van de gasveren is leeggelopen en juist dit onderdeel hebben we niet bij ons. Dit soort lange gasveren blijkt nergens in Zuid Amerika verkrijgbaar. Ai. Zonder daktent naar Brazilië betekent weinig nachtrust tussen klamme lappen vrees ik. Felix weet raad, we kunnen een nieuwe gasveer in Nederland bestellen en sturen naar een stel in Berlijn dat over twee weken op de camping wordt verwacht. De veer is snel besteld en de komende twee weken kunnen wij, zoals gepland, de kust van Uruguay gaan verkennen.

 

Dat wordt een mooie tocht langs heel diverse badplaatsen. Sommigen voor kinderrijke gezinnen samen met opblaasbeesten, opa en oma, de hengel en de hond, gezellig met zijn allen onder kleurige parasolletjes. Andere stranden zijn gericht op golfsurfers met vrolijke bestelbusjes.  Punta del Este is de plaats voor de jetset uit Buenos Aires, veel hoogbouw, zelfs een Trumptoren staat in de steigers en exclusieve winkels. Tussen de badplaatsen vinden wij ruige groene kuststroken en  kilometerslange lege zandstranden. De lucht kleurt de oceaan  azuurblauw of aquamarijn, golven met wit schuimende koppen bulderen je tegemoet. Veruit favoriet is het natuurpark Cabo Polonio waar wij alvast een knus strandhuisje hebben uitgezocht om ooit, buiten het seizoen, te gaan logeren. Onderweg kopen we bij de lokale vissers heerlijke (zoet-water) krab en visjes voor op de grill.

 

Op weg terug naar de camping  horen we dat het stel uit Berlijn nog twee weken in Buenos Aires blijft. Tja dan zit er niks anders op dan zelf de gasveer in Buenos Aires op te gaan halen.  Het wordt een lange dag, vroeg op, om om 11 uur  in Montevideo de boot te kunnen nemen naar de andere kant van de Rio Plata. Daar  hebben we nog net tijd voor een gezamenlijke kop koffie, dan snel weer terug naar de haven en om 9 uur 's avonds weer terug op de camping. Maar nu mét de gasveer, met dank aan Hajo en Nora. De daktent staat weer strak overeind,  Brazilië we komen eraan!

 

TRANSLATE