Blog

10.000 sterrenhotel

Wat zijn we blij met ons stoere huis op wielen, hij brengt ons  iedere keer weer naar prachtige  plekken waar we slapen onder een deken van duizenden sterren.

Als het hard waait, erg koud is of als we bivakkeren dichtbij een dorp, duwen we het dak niet omhoog en slapen we beneden.  Het is knus, lekker warm en we hebben in bed net genoeg ruimte om niet steeds synchroon op een andere zij te hoeven draaien. Als het heel erg koud is, isoleren we de ramen met behulp van een isolatiemat, het was onze redding in de Puna bij een bivak rond 4000 meter hoog. Boven ons zorgt het dakluik niet alleen voor voldoende zuurstof maar ook voor een blik op het bladerdak van een boom, een wolkenhemel, vogels die er een poosje uitrusten of de maan en de sterren. 

Staan we ergens langer met een beetje lekker weer dan hop gaat het dak omhoog en hebben we ineens een zee van ruimte. Zodra de zon zich ook maar een beetje laat zien, soms is dat midden op de dag, grijpen we onderweg de kans op een verfrissende (koude) douche. Vaak moeten we ons een beetje behelpen met natte babydoekjes, een guilty pleasure met de illusie van enige hygiene. Als het een poosje echt koud is, pakken we het grondiger aan met een teiltje warm water in de auto, maar de douche is absoluut onze favoriet.

En dan na het wakker worden, het bed is in een mum van tijd weer opgeruimd, is het tijd voor een ontbijtje. 

TRANSLATE