Blog

Waar zijn ze dan?

Door een wat vertraagde start In Uruguay, wachtend op een nieuwe gasveer, hebben we de prachtige kustlijn van Uruguay ontdekt. We aten heel veel visjes, stonden in ons uppie op uitgestrekte verlaten stranden, en zochten alvast een houten huisje uit in het hippiedorp Cabo Polonio.

Toen de daktent weer fier omhoog stond en de airco weer koele lucht blies, zijn we de grens met Argentinie overgestoken. Daar kwamen we al gauw terecht in een spetterende carnavalsoptocht. Wat een feest was dat!
Een langgekoesterde wens van Peter ging in vervulling toen we binnen werden gelaten in Pur Sang en we de werkplaatsen konden zien waar zeldzame Bugatti’s en Alfa Romeo’s worden nagemaakt.
De volgende stop was een schitterend moerasgebied waar we o.a. onze eerste krokodillen hebben gespot.
De temperatuur is inmiddels opgelopen tot boven de 45 graden overdag en de airco is nu onze beste vriend. We worden aangevallen door heel veel stekende beesies, mini-mieren en heel veel muggen. ’s Avonds ziet ons witte plafond er na muggenjacht uit als een bloederig slagveld. De hor aan de achterkant gaat nu ook overdag ervoor waardoor we veel rustiger slapen.
In Missiones in Argentinië en in Paraguay doken we in de bijzondere geschiedenis van de Jezuïten en wandelden we tussen door de jungle overwoekerde en deels gerestaureerde ruïnes. We vonden er geweldige bivaks, de ene keer vielen rijpe mango’s voor ons naar beneden, een andere keer kregen we verse eitjes kado.
En tenslotte vergaapten we ons aan de watervallen van Iguazú, en aan het bijzondere vogelpark in Brazilië.
Op dit moment ziet de kustlijn onder Sao Paulo en Rio er dreigend uit, heel veel onweersbuien en heftige regenval hebben zelfs in Bela Horizonte in het binnenland geleid tot blubberige overstromingen waar  helaas veel slachtoffers zijn gevallen. De komende periode zal het nog blijven regenen, dat betekent dat we een andere route gaan uitzetten. We zullen richting de Pantanal gaan rijden waar het nu snoeiheet en een muggenparadijs is, maar beter dat dan vastlopen in diepe blubber-stromen.
TRANSLATE