Koningsmaal in een condornest

We rijden langs de kust van Argentinie zuidwaarts en ik heb ‘ s ochtends verse langoustines gekocht. Aan het eind van de middag rijden we op een fantastische weg, met aan de ene kant de goudgele grassige pampa en aan de andere kant hoge kliffen boven een ruige kust. We dalen af in een kloof en vinden een slaapplaats in een condornest, hoog boven de kust tegen een rotswand vol door erosie uitgesleten gaten.  Een paar kilometer verderop heeft werelds grootste papegaaienkolonie zich in deze gatenkaas genesteld.

Langoustines met pastis en tomaten. Ingredienten: 16 verse langoustines, 3 tomaten in niet te kleine stukken gesneden, 1 ui en 1 teen knof fijngesneden, scheut olijfolie, flinke scheut pastis, zest van 1 citroen, flinke scheut salsa picante ( als je van een beetje pittig houdt) of een paar gedroogde rode rode pepertjes.

Verwarm de olie in een diepe koekenpan en smoor de uitjes tot ze zacht zijn. Daarna de knof en ( evt. de gedroogde pepers) de langoustines toevoegen tot ze beiden kleuren. Voeg zest van een goed gewassen citroen toe en daarna een flinke scheut pastis. Roer, warm even goed door en voeg tenslotte de tomaten en flinke scheut pikante saus toe. Serveer als de tomaten zacht zijn geworden met een glaasje witte wijn en voldoende stokbrood om in de saus te kunnen dopen en geniet met ons van een prachtige zonsondergang.

TRANSLATE