Citroenrisotto met garnaal langs het Beagle kanaal.

We volgen de kust zuidwaarts langs het Beagle-kanaal. Het is zo'n weg op de kaart die op een gegeven moment gewoon ophoudt, a road to nowhere, waar wij zo van houden. De zon schijnt, er is weinig wind en het is warm genoeg voor een picknick, waar ook Darwin zijn vingers bij zou aflikken. Genoeg voor 2 of 3 personen.

1 mok risottorijst, geraspte schil en sap van 2 citroenen ( schil goed gewassen) , 1 flinke prei of twee kleintjes in dunne plakjes, 1 teen knoflook fijngesneden, 2 bouilonblokjes, 1 flinke bos platte peterselie, 12-14 langoustines gepeld, 2 of 3 lepels parmezaanse kaas, 1 eetlepel boter, olijfolie, chilipeper.

Maak 1 liter bouillon met de twee bouillonblokjes en houdt het warm. Laat boter smelten op matig vuur, bak knof en prei tot prei zacht en glazig is. Doe citroenrasp en rijst erbij en roerbak 1 minuut tot alle korrels een glanzend laagje hebben. Giet ¼ van de bouillon erbij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen, voordat je het volgende portie erbij giet. Ga door tot de rijst al dente is. Spatel de kaas en de helft van het citroensap erdoor. Haal de pan van het vuur terwijl je in hete olie de garnalen aan beide kanten in een paar minuten dichtschroeit. Eventueel bestrooien met beetje chilipoeder. Giet rest van citroensap over garnalen. Dien op met scheutje olijfolie en peterselie.

Schenk een lekker glaasje witte wijn in en zoek met ons naar verdwaalde walvissen…...

 

TRANSLATE