Blog

Bushtaxi-treffen 2017

datum: 10 september 2017

lokatie: Storndorf, Duitsland

Na twee jaar bouwen aan de landcruiser zijn we eindelijk zover dat hij bijna kan worden verscheept naar Zuid Amerika. Wel moeten er eerst nog wat extra kilometers op de teller. We plannen een testrit naar bushtaxi- treffen in Duitsland, een ontmoetingsplaats voor reizigers en hun klassieke landcruisers. We hopen op  praktische tips, verheugen ons op de presentaties en workshops en misschien vinden we nog "onmisbare"  onderdelen of gereedschap. Maar het allerleukst is toch het ontmoeten van medereizigers en het bewonderen van al die "bush-taxi's".

Er waait onderweg een stevige wind en het blijft maar regenen, prima weer om te onderzoeken of het ergens lekt. We houden het de eerste nacht inderdaad niet helemaal droog, tegen zoveel water blijken de ritsen van de tent niet bestand, maar met wat handdoeken hier en daar blijft de waterschade beperkt.

Als we arriveren is het al een gezellige drukte op het terrein. Op de veldjes met oude appelbomen en een paar grote weilanden is de sfeer heel relaxed. Er branden vuurtjes, er staan kratten bier, mannen hangen met elkaar over geopende motorkappen en iedereen maakt wel een rondje over de velden om bush-taxi's in alle vormen, kleuren en maten te bekijken. Opvallend detail: veel mannen zijn gekleed alsof ze in de outback van Australie wonen: een enkeling is volledig in camouflagetenue, ik zie lange waxcoats en heel veel leren hoeden, soms met zo'n "wasbeer" eraan. Een grote hond maakt het plaatje compleet.

Sommige landcruisers hebben zo te zien al een respectabele leeftijd bereikt en hebben al heel wat van de wereld gezien. Anderen zijn wat jonger en zien er strak en robuust uit. Er zijn veel soorten hefdaken, daktenten en ook een paar ludieke uitschuifbare keukens. De sfeer binnen varieert van een rommelige gezelligheid met losse plastic kratten, veel kleur en vrolijke gordijntjes tot meer gelikt en hightech met een "standaard" interieur van flightcase materiaal.

Ook onze landcruiser trekt veel publiek, vooral de "buitenkeuken" wordt veel bekeken en gefotografeerd. Na twee dagen vertrekken we met veel tips en een stoere douche-zak weer voldaan huiswaarts.

TRANSLATE