Marokko

Maatjes

Vanuit de Sahara besluiten we over te steken naar de kust, 750 km verderop. We hebben even genoeg zand gezien, frisse zeelucht is waar we nu naar verlangen. We rijden drie dagen over de weg van de 1000 kasbah’s langs…

Woestijnkoorts

En dan, van de ene dag op de ander is het hommeles. eerst wordt Peter ziek en een dag later lig ik ook plat. Het is vast een woestijnvirus, we zijn rillerig, hebben overal spierpijn en hebben het gevoel heel…

Ksar of Kasbah?

Van Tamegroute rijden we naar de Draa vallei, die zich uitstrekt vanaf Ouarzazate bij de Hoge Atlas, tot aan M’Hamid, waar de weg ophoudt en de Sahara begint. In dit ruim 1000 km lange lint van oases, meanderend langs de…

Zo vader zo zoon

Vanuit Zagora rijden we nog twintig kilometer verder tot Tamegroute waar we op zoek gaan naar een camping. We komen terecht bij een klein hotel, dat ook plaats heeft voor een paar campers. De eigenaar heeft sinds de coronacrisis zijn…

Woestijnromantiek

Het is verleidelijk om in Tafraoute te blijven hangen, er zijn in de omgeving nog genoeg wandelingen te maken. Maar sinds we hebben besloten dat we volgend jaar terug zullen keren is het ook goed om iets te bewaren. Dus…

Woesteenkunst?

Via de grand canyonroute, die zijn naam eer aandoet en ons van de ene kloof in de volgende slingert, rijden we naar Aït Mansour. Deze kloof vol dadelpalmen is verrassend groen dankzij een waterbron die via waterkanalen de kleine tuinen…

Graankluis

De wind steekt flink op en rijdend door een zandstorm die ons regelmatig het zicht beneemt gaan we oostwaarts waar we de eerste heuvels van de Anti Atlas bereiken. De wegen zijn ook in deze dunbevolkte streek verrassend goed, een…

En wat namen zij mee?

Zodra we de kust verlaten hebben rijden we een stenige vlakte in op weg naar Guelmim, vroeger een belangrijke handelsstad, die “de poort van de woestijn” werd genoemd. Vanaf de 16e eeuw vervoerden trans- saharakaravanen  zout, goud en tot slaaf…

Zon, zee en zand

Zuidwaarts gaan we, langs de Atlantische oceaan op zoek naar plaatsen waar we vrij kunnen staan. Soms ontkom je er niet aan om op een camping te staan maar we krijgen het er Spaans benauwd van. Hutjemutje op elkaar gepropt…

Essaouira

Vanuit Marrakesh rijden we richting de kust. Het weliswaar zeer aantrekkelijke alternatief om via de Tizi-n-Tichkapas de Hoge Atlas over te steken is helaas in de winter niet mogelijk. De hoogste bergpas van Afrika gaat via veel bochten naar 2260…

Een ballon, een ballon, een ballonnetje……

Als er ergens een kans is om een ballonvaart te maken, grijp ik die met beide handen aan. Ooit zweefden we in Namibië boven de woestijn en sindsdien ben ik verkocht. We boffen en worden als laatsten om kwart voor…

Magisch mooi

Marrakech is een van de drie koningssteden en staat vol prachtige  Moorse paleizen. Van de oudste uit de 15e eeuw, Palais el- Badi staat alleen het geraamte nog overeind. Een video wekt de oude stenen weer tot leven en laat…

Voor niets gaat de zon op.

We rijden via een ringweg om de stad Marrakech heen, langs een oase met palmbomen waar heel veel luxe hotels met weelderige tuinen zich verschuilen achter dikke muren. We passeren een kaal dorp waar zwerfvuil en katten het straatbeeld bepalen…

Openlucht kunst

Ieder jaar transformeert het rustige kustplaatsje Asilah in de zomer in een openlucht kunstgalerij en veranderen de smetteloos wit geschilderde muren in een canvas waarop nationale en internationale kunstenaars hun creatieve stempel achterlaten. Geïnspireerd door de rijke culturele tradities van…

Het dak van de hemel

Het was de schrijver Paul Bowles die ons 30 jaar geleden naar Tanger bracht. We herlezen zijn boek “ the sheltering sky” dat door de verfilming veel bekendheid kreeg. Het boek speelt zich eigenlijk af in Algerije maar de film…

Dromen van Tanger

We zijn weer onderweg en wonen voor even in de wijk Marjane, een half uurtje lopen van de oude stad Tanger. Na een stijf klimmetje rijden we de camping op en vinden een plek met uitzicht op een groene heuvel…

TRANSLATE